torstai 24. marraskuuta 2011

Henkilökohtaisen Anna arvostuksen kiertää -prosessin käynnistäminen

Minkälaisen tehtävänannon avulla henkilökohtaisen Anna arvostuksen kiertää -prosessin saisi parhaiten käyntiin?

Alla on suunnittelemani tehtävänanto. Toivoisin sinun kokeilevan sitä ja kertovan miltä se tuntuu, mikä siinä toimii, mikä ei oikein toimi ja miten sitä voisi parantaa?

Palauta mieleesi tilanne, jossa olet kokenut, että joku sinulle tärkeä henkilö arvostaa sinua. Muistele, miltä tämä arvostuksen kokeminen sinusta tuntui ja miten se vaikutti sinuun ja yhteistyöhön sinulle tärkeän henkilön kanssa. Nauti vielä hetken ajan tästä kokemastasi arvostuksen tunteesta. Pohdi sitten mikä tilanteessa ja sinulle tärkeän henkilön toiminnassa sai sinut kokemaan, että sinua arvostetaan.

Valitse seuraavaksi sinulle tärkeä henkilö, jonka haluat saada kokemaan samantapaisen arvostuksen tunteen ja pohdi, mitä tekemällä tai miten toimimalla saat hänet kokemaan, että häntä arvostetaan. Toteuta suunnittelemasi arvostusteko ja arvioi jälkikäteen sen toteutusta pohtimalla esimerkiksi miltä sen toteutus tuntui, miten se vaikutti kohdehenkilöön ja sinuun itseesi, mikä onnistui hyvin, mitä olisi voinut tehdä toisin ja miten voisin soveltaa samantapaista toimintatapaa muiden henkilöiden kanssa.

Arvostusteot voivat olla pieniä, arkisia ja lähes huomaamattomia arvostuksen kokemuksia aikaansaavia tekoja ja toimintatapoja. Oikeaan paikkaan osuessaan niiden vaikutukset voivat olla hyvinkin voimakkaita. Toisaalta on hyvä muistaa, että samalla tavoin kuin suuretkin joet alkavat pienistä puroista niin pienetkin arvostuksen osoitukset voivat jatkuessaan saada aikaan merkittäviä tuloksia.

Tosi hienoa ja arvokasta olisi, jos kokeilisit tehtävänantoa ja kertoisit kokemuksistasi. Minkälaiset teot ja toimintatavat ovat saaneet sinut kokemaan, että sinua arvostetaan? Minkälaisia arvostustekoja kokeilit? Miltä ne tuntuivat? Miten ne vaikuttivat? Miten tehtävänantoa voisi parantaa?

Kokemuksista voi kertoa lähettämällä minulle sähköpostia tai kommentoimalla tätä blogipostausta anonyymisti. Sähköpostilla lähettyjä kokemuksia käsittelen luottamuksellisesti niin, että julkaistessani niitä varmistan, että lähettäjää ei voi niistä tunnistaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti